Elektronikus levelezés – a Webmail használata

 

 

A webmailbe történő belépéshez az email címre (felhasználónév) valamint a hozzá tartozó jelszóra (jelszó) lesz szüksége. Ezt kell beírni a honlapon az azonosításhoz.

Sikeres belépés után az alábbihoz hasonló kép fogadja:

 

 

 

Mappák: itt tárolódnak a levelek, értelemszerűen. Létrehozhat új mappákat (pl fontos , család, stb) melyben külön tárolhatja és könnyebben megtalálhatja az Önnek fontos leveleket. Nagy számú levélnél ez igen hasznos lehet.

Levelek: itt vannak a mappának megfelelő üzenetek. Amennyiben keresni szeretne, úgy a rendezési feltételekre kattintva könnyítheti meg, lehet az üzenet tárgya , feladója, dátuma alapján szűrni. Lehet még az üzenetre keresni is, ezt a kereső ablakba beírt szóval lehet megtenni.

 

Funkciógombok: (egymás utáni sorrendben, balról-jobbra)

1. frissítés: Az ablakot tölti újra, amennyiben az utolsó frissítés óta érkeztek új levelek, akkor azokat megjeleníti.

2. levélírás: levelet tud írni. Figyelem: az email cím szigorúan megadott forma, általában név@szolgaltato.orszagkod szokott lenni. (pl.: gipszjakab@pusztavam.hu). A legtöbb esetben nem tartalmazhat ékezetes magyar betűket (é, á, ő,ú,ű,ó,ü,ö,í), írásjeleket (kivéve pont és kötőjel) , szóközt. Valamint figyelni kell a kis és nagy betűkre is! Amennyiben helytelenül írja be az email címet, úgy vagy senki (nem létező email cím esetén) vagy valaki teljesen más (elírt és létező email cím esetén)

3. válasz: válaszolni tud a kijelölt levélre.

4. válasz mindenkinek : a kapott levélben szereplő feladónak, valamint a levél összes címzettjének küldi a levelet.

5. továbbítás: továbbküldi a levelet egy másik email címre

6. törlés: a levelet a törölt mappába helyezi át. Nem törlődik véglegesen még.

7. megjelölés: itt tudja megjelölni olvasottként, olvasatlanként a leveleit.

8. További lehetőségek gomb: Itt tudja nyomtatni, szerkeszteni a kijelölt levelet.

 

 

Email cím regisztrálás

 

Amennyiben nem rendelkezik még email címmel, vagy új címet szeretne regisztrálni a meglévő mellé akkor ezt az alábbiak szerint tudja megtenni.

Szüksége lesz az előfizetői azonosítójára (5 jegyű szám , megtalálható az előfizetői szerződésén), az internet használathoz megadott felhasználói névre (megtalálható az előfizetői szerződésén, email címre hasonlít, általában a vezetéknév első 3 betűje, a keresztnév első 3 betűje, 3 db szám, utána @szolgaltató.hu , Pl: Gipsz Jakab esetén gipjak123@pusztavam.hu) valamint az internet használathoz megadott jelszóra (megtalálható az előfizetői szerződésén).

A belépéshez kattintson a fenti menüsoron az EFIonLINE menüre. Kérem figyeljen oda, hogy pontosan azokat az adatokat írja be, amelyek a szerződésen szerepelnek, különben a rendszer nem engedi tovább.

Sikeres azonosítás esetén a baloldali menüben az email cím regisztráció fülön kattintva tud új címet regisztrálni.

Egy űrlapot kell kitölteni, értelemszerűen. Kérem, valós adatokat adjon meg, azokat ellenőrizze le, ellenkező esetben az email cím törlésre kerül. Minden adatot ki kell tölteni! A hozzáadáshoz el kell fogadni az Általános Szerződési Feltételeket ( az előtte lévő jelölőnégyzetet be kell jelölni).Ha sikerült akkor a regisztrációt követően az alábbiakat fogja az oldal kiírni: Az email cím bejegyzésre került. Valamint a felirat alatt látja az újonnan létrehozott email címet illetve a már meglévő címeket.

Kérem, amennyiben módosul bármely adata (cím, telefonszám, stb.) azokat a módosításokat itt is jegyezze be.